İran Erzurum Kültür Ataşesi, Ağrı İÇ Üniversitesi Rektörünü Ziyaret etti
İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Kültür Ataşesi Hassan DİDBAN ve Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nimet YILDIRIM, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’u makamında ziyaret etti.
Görüşmede Üniversitemizin önümüzdeki dönemlerde İran’da bulunan üniversitelerle ikili ilişkilerin kurulmasına yönelik konular ele alındı.
Ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT; Türkiye ve İran arasında büyük öneme sahip Gürbulak Sınır Kapısının Ağrı ilimizin Doğubayazıt ilçesinde yer aldığını hatırlatarak, aynı coğrafyayı paylaşan, ortak birçok kültüre ve değere sahip bu iki ülkenin Üniversitelerarası işbirliğinin önemli kazanımlar getireceğine inandığını söyledi.

