Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Çocuk Tarım Kampı programı başladı.
Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran bu proje ile çocuklara tarımı sevdirmeyi ve bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Çocuk Tarım Kampı programının, sosyal yaşamın küçük bir örneği olduğunu belirten Demirkıran "çocukların yaşlarına uygun içerikte, eğlendirirken düşündüren, interaktif öğrenme metotları ile desteklenmiş, uygulamalı öğretim etkinlikleriyle teorik ve pratik bilgi aktarımını amaçlayan, çocukların bilgi edinmelerinin yanında duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesine katkı sağlayan, sorgulayan, araştıran, yaratıcılığı destekleyen birlikte üretme ruhunu aşılayan, disiplinler arası ilişki kurma, düşünme ve sorun çözme becerilerini geliştirmeye yönelik yaratıcı ve katılımcı etkinlikleri içermektedir" dedi.
Programın ilk gününde öğrencilerle birlikte çeşitli etkinliklerin yapıldığını belirten Demirkıran
"İl Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan Program 4-5 Haziran 2014 tarihleri arasında, İbrahim Çeçen İlkokulu 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinden rehber öğretmen gözetiminde 20 öğrencinin katılımı ile gerçekleşecektir. Program kapsamında İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca kampa katılan öğrencilerin doğa bilimlerini tanıması, ekolojik tarımın, hayvancılık ve doğanın insan yaşamı üzerine etkisi, doğru tüketim alışkanlıklarına sahip ve olmaları hakkında bilgi verilecektir" diye konuştu.
Kampta Köy Güzeli Yarışmasında İl birincisi seçilen Ozanlar köyüne giden öğrencilere tarımın önemi, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilirliği konularında bilgi verildi.
Minik Çilekler etkinliğine katılım ve öğrencilere çilek tarlasında çilek ekimi ve bakımı uygulamaları eğitimi verildi. Öğle yemeğinin ardından Yazıcı baraj gölüne düzenlenen gezide Baraj balıkçılığı ve barajın sulamadaki önemi hakkında öğrenciler bilgilendirildi.
Düzenlenen programa İl Müdürü Murat Demirkıran ile Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, İbrahim Çeçen Okul Müdürü İsmail Durak ile öğrenciler katıldı.