Tarih: 14.04.2014 00:00

KUTLU DOĞUM HAFTASI.. -Erhan BAYDAR-

Facebook Twitter Linked-in

KUTLU DOĞUM HAFTAMIZ MÜBAREK OLSUN.. -Erhan BAYDAR-

Her yıl 14 Nisan ile 20 Nisan arası Kutlu Doğum Haftasıdır. Bu tarih Peygamber Efendimiz (SAV)’in doğduğu kutlu günün sene-i devriyesidir.         

Bu yıl da sevgili Peygamberimizin (SAV) Kutlu Doğum Haftası’na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz

Kutlu Doğum Haftasını okunan mevlitler, Kur’an’lar, şiirler, ilahiler, konferanslar, paneller ve televizyon programlarındaki çeşitli etkinliklerle kutladık ve kutlamaya devam ediyoruz.

1989 yılından beri Peygamberimizin Miladi doğum günü olan 20 Nisan tarihi esas alınarak Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri yapılmaya devam etmektedir.

Âlemlere rahmet olarak gelen, iyi bir ahlak üzere gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) Efendimizin, dünyayı şereflendirdiği sene-i devriyesinde yapılan etkinliklerin mutlaka hayatımıza yansımaları olmuştur. Ancak, sadece Mevlid dinlemek, Kur-anı kerim dinlemek, şiirler, ilahiler v.b. güzel programlara katılmak yetmiyor. Bunları hayatımıza, yaşantımıza fiilen yansıtmamız lazım. Onca Kur-anı Kerim yarışmaları, hadis yarışmaları yapılırken bunları anlama yarışmaları da yapmamız gerekir.      

Habib-i Kibriya’nın hayatını, sünnetini uygularsak içinde olduğumuz sorunların hiçbirinin kalmayacağına inanıyorum. Bu güzel günler bunları anlamamız için çok büyük fırsatlardır.      

Sevgili Peygamberimiz (SAV)’den hangi vesile ile olursa olsun bahsetmekten, o’nun ismi şerifi anıldığı zaman salâvat getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Buna sebep olacak çalışma ve toplantıları da içtenlikle alkışlıyoruz. Allah (c.c.) cümlemizi sevgili Peygamberimizin şefaatine layık ve nail olacak kullarından eylesin. (AMİN!)   -Erhan BAYDAR-

           *******

Rûhum sana âşık, sana hayrandır Efendim,

Bir ben değil, âlem sana kurbandır Efendim.

Ecrâm ü felek, Levh u kalem, mest-i nigâhım,

Dîdârına âşık Ulu Yezdân’dır Efendim.

(Ali Ulvi KURUCU)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —