22. Dönem Iğdır Milletvekili Prof. Dr. Dursun Akdemir’in Eski Sağlık Bakanı Yaşar Eryılmaz’ın vefatı ile ilgili mesajı:

22. Dönem Iğdır Milletvekili Prof. Dr. Dursun Akdemir’in Eski Sağlık Bakanı Yaşar Eryılmaz’ın vefatı ile ilgili mesajı:

-Narinkale Gazetesi-

-YAŞAR ERYILMAZ'IN ARKASINDAN

 

 Bağışlayın beni, O'nun arkasından yazdıklarımı, O'nunla olan arkadaşlığımın yakınlığına sayın  lütfen!.

Bu mesajı O'nu tanıyanlar okuyacağı için  beni hoş görürler.

Zarif insan, Usta cerrah, çok dönemin vekili , sağlık bakanı, güzel ağabey, paylaşmayı en iyi beceren mert arkadaş Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz yolun açık, mekanın nurla dolu olsun.

Nerdeyse yarım asırdır(47) bilirim onu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi, o yeni Üroloji uzman, ben ilksene cerrahi asistanı...

Konsültasyonlarda kibar hekim-hekim, hekim- hasta yaklaşımını ondan yakaladım.

Usta-çırak yaklaşımında da kadife gibiydi.

Sabırlı, metanetli, hoşgörülüydü. Dekan yardımcımız ve başhekimimizdi.

Eşleri Profesör Dr. Teksin Eryılmaz hanımefendi göz kliniği hocamızdı.

Biribirlerine çok yakışıyorlardı.

Ben ve eşim Dr. Özden hanım, değerli Teksin hocaya, evlatlarına, Dağlarağası Eryılmaz ailesine  sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Hemşehrilerinin,

sevenlerinin, dostlarının başı sağ olsun.

Benim ilim Iğdır,

Doğubayazıtlı Dr. Yaşar Ağa'ya komşuyuz.

Akrabalık, dostluk,

arkadaşlık var.

Doğubayazıtlı, Ağrılı ve Iğdırlı hastalar biribirimizi karıştırır, bazen ona Dursun bey, bana Yaşar bey derlerdi. Herhalde hastaya yaklaşım tarzından benzetirlerdi. Halef selefte olduk. O milletvekilli olunca, yerine beni dekan yardımcısı atamışlardı.

Yıl 1987, birgün Erzurum Atatürk Üniversitesi lokalindeyiz. Vakit akşama doğru, Ankara'dan sabit numaraya rahmetli Başbakan, Genel Başkan Turgut Özal'dan bir telefon, Yaşar Eryılmaz arandı. Masadan kalktı, Özal'la konuşup masaya döndü, oturdu.

Gözleri şimşek şimşek, heyacanlı ama şaşkındı.

Milletvekilliği adaylığı, teklif etmişti O'na Başbakan Özal.

Bir süre sonra heyacanı geçti, sakinleşti. Arkadaşlar ne dersiniz? diye etrafına bakınarak sordu. Bir Başbakan ve Genel Gaşkan'ın teklifi geri çevrilemezdi. O anda arkadaşlarının kararı sevinçle olumlu yönde oldu. Aile ve hemşehrilerinden olur alıp aday oldu, kazandı, 5 dönem milletvekili ve sağlık bakanı oldu.

O, meslektaşları, arkadaşları, dostları ,tanıdıkları ve seçmenleri gözünde gönlünde kişisel özellikleri ve yapabildikleriyle hep gönül adamı olarak kalacaktır.     

 

Prof. Dr. Dursun Akdemir

TBMM 22.Dönem Bağımsız Iğdır Milletvekili -

İdare Amiri Başkanlık Divanı Üyesi