Erhan BAYDAR


ÖĞRETMENLER GÜNÜ

-Sevgi ve şefkat timsali sevgili öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz.-


“24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyoruz..

1981 yılından beri kutlanmakta olan “24 Kasım Öğretmenler Günü” öğretmenlerimiz için çok önemli özel ve anlamlı bir gündür..

Son iki yıldır COVID-19 nedeniyle yaşanan sıkıntılı süreci öğretmenlerimiz de yaşadı.

Salgın hastalığın devam ettiği, okulların kapanarak uzaktan eğitime devam edildiği günlerde kıymetli öğretmenlerimiz, bir yandan uzaktan eğitim ile birlikte gönüllü olarak Vefa Destek Gruplarında, Filyasyon Ekiplerinde, Mahalle Denetleme Ekiplerinde görev alarak özverili çalışmalarıyla gönülleri fethetmişlerdir.

Yüce dinimiz; okumaya, yazmaya, öğrenmeye önem vermekte, cehaleti yermekte, ilmi, bilgiyi ve bilgini övmektedir.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.): “Ben  (size dininizi öğretmek için) bir öğretmen olarak gönderildim.” buyurmuşlardır.

Hz. Ali, (r.a.)  (Bana bir harf öğretenin kölesi olurum) demiştir.

Tarih boyunca  “bilgelik mesleği” olarak kabul edilen öğretmenlik kendinde var olan sevgiyi, bilgiyi hiçbir karşılık beklemeden, öğrencisiyle paylaşan, çok yüce ve şerefli bir meslektir.

Öğretmenlik üzerine ilham alınarak yazılan çok veciz yazılar, şiirler, methiyeler vardır. Önemli olan bu duygular içinde, öğretmenlerimize hak ettikleri değeri verebilmektir.

Atatürk: “Öğretmenler! Yeni nesil, sizlerin eseri olacaktır” derken, öğretmenlik mesleğine dikkat çekerek, bu güzel mesleğe ve bu mesleği ifa eden değerli öğretmenlerimize olan önemi belirtmiştir.

Sevgili öğretmenlerimizi her yıl bu özel günde anmak, saygı ile yâd etmek, bu mesleği ifa eden kıymetli insanların emeğine karşılık gelmez ama yine de bu güzel insanlara vefa örneğidir.

Öte yandan, bu gün münasebetiyle bir hafta boyunca sorunların tartışılması, atama bekleyen öğretmenler ile sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin sorunlarının konuşulması övgüler kadar problemlerin çözümünde önemlidir.

Bu vesileyle her an muhtaç olduğumuz ilginin adresi, bilginin kaynağı, nezaketin ufku, sevgi ve şefkat timsali sevgili öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz.

Ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

“Bir mum gibi erirken, etrafını aydınlatan güzel insanlar!..”  24 Kasım Öğretmenler gününüz kutlu olsun..

-Erhan BAYDAR-