Erhan BAYDAR


DOĞUBAYAZIT “EVDE KALMAMIZ BİZLER VE SEVDİKLERİMİZİN SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİDİR”

Erhan BAYDAR


"Değerli hemşerilerimiz evlerinizde kalmanız sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için önemlidir. Lütfen zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım"

Bu slogan iki aya yakın zamandır Türkiye’nin her ilinde, ilçesinde, beldesinde, köyünde yankılanmaktadır.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen salgın hastalık Kovid-19 ülkemizde de etkisini her geçen gün arttırmakta ve dolayısıyla oldukça kritik süreçlerden geçmekteyiz.

Bu nedenle önce 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunanların evde kalarak bu bulaşıcı hastalıktan etkilenmemeleri için tedbirler alınmaya çalışıldı, gerekmedikçe tüm vatandaşların sosyal mesafe, hijyen kurallarına uyma ve gerekmedikçe evden çıkmamaları tavsiyelerinde bulunuldu.

Neticede bu süreç her gün açıklanan ölü ve hasta sayıları ve yapılan testlerle pozitif çıkan hasta sayısının artması daha da dikkatli olmamız gerektiğini bizlere hatırlatmaya yetmektedir.

İlimizde ve ilçelerimizde de Corona virüsü (Kovid-19) salgınından kaynaklanan olumsuzlukların önüne geçilmesine yönelik ek tedbirler alınıyor.

Başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kamu ve özel kuruluşlar hizmetlerin aksamaması için bazı önlemler alarak çalışmalarına devam etmektedir.

Ancak şunu belirtmek gerekir ki, bazı vatandaşlarımız bu kurallara uymamakta, daha doğrusu bu salgın hastalığın, bu musibetin vahametini çok ciddiye almamakla “kendileri ve Sevdiklerinin sağlığı” için yanlış yaptıklarını söylememiz gerekir.

Sağlık Bakanlığının uyulması gereken kurallarına uyalım. Çarşıda pazarda özellikle bankamatik kuyruklarında sosyal mesafe kuralı olarak bildiğimiz aramızda bir metre ve daha fazlası aralık bırakalım..

“Allah, indirdiği her hastalığın muhakkak şifasını da vermiştir.”

(Buhârî, Tıb, 1)

Hastalık dünya imtihanlarından biridir. Tedbirimizi alalım. Takdir Cenab-ı Hakkındır..

Hastalara şifa vefat edenlere Allah’ta rahmet diliyor, bu salgının bir an önce bitmesini diliyoruz.

LÜTFEN KURALLARA UYALIM. “EVDE KALMAMIZ, KURALLARA UYMAMIZ BİZLER VE SEVDİKLERİMİZİN SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİDİR” Sağlıklı Günlere..