Mehmet Cemil BAYDAR


SEÇİM İÇİN ÖNEMLİ GÜNLER.. –-


30 Mart Pazar günü seçim var. Bu seçimde Yerel anlamda yaşam kalitemizi iyileştireceğine inandığımız yöneticileri seçeceğiz.

O bakımdan seçim haftası olan bu son günler, hem adayların kendilerini tanıtmaları ve hem de seçmenin karar vermesi bakımından çok önemli günlerdir. Çünkü bu birkaç gün yerel mitinglere ve salon toplantılarına ağırlık verilmekte, “kapı kapı” dolaşılarak destek istenmektedir.

Kısacası beş yıllık süre için mahalli yöneticiler seçilecek. Bu anlamda seçime yaklaşıldıkça heyecan artmakta, adaylar kendilerini tanıtırken seçmen de adayı tanımak için alanları doldurmaktadır.

Bu son birkaç gün bir maçın son dakikalarındaki heyecan, son dakikalarındaki coşku gibidir.. Kararsızlar karar verecek, adaylar son sözlerini söyleyecekler.

Seçime yaklaştığımız bu son günlerde heyecan ve coşkunun seçmene ve sandığa güzel yansıması için Siyasi partilerin, Belediye Başkan adaylarının, İl genel meclisi üyeleri, Belediye meclis üyeleri ve muhtar adaylarının üslup, söylem ve davranışlarına çok özen göstermeleri gerekmektedir.

Daha öncede zaman zaman konu ettiğimiz gibi, seçimler bir bayrak yarışıdır. Her aday, bu yarışta hizmete varım demiştir. 30 Mart’ta yapılacak seçim sonrası mahalli yöneticiler seçilecek, hayat normale dönecektir. Kısacası Sel gidecek kum kalacaktır. 

Onun için Mücadelenin demokratik ve medeni bir şekilde devam ettirilmesi, yapılacak seçimin selameti açısından çok önemlidir.

30 Mart yerel seçimlerinin Sevgi ve hoşgörü içinde hayırlı bir seçim olması dileğiyle.. –Cemal BAYDAR-