Erhan BAYDAR


Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimleri için önemli son hafta..

-Bu son birkaç gün, bir maçın son dakikalarındaki heyecan, son dakikalarındaki coşku gibidir


Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimleri 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak.

Çok önemli bir seçimin arefesinde son hafta miting meydanları hareketlenmeye adaylar daha fazla efor sarfetmeye başladı.

Seçimin son haftası olan bu günler, hem adayların kendilerini tanıtmaları ve hem de kararsız seçmenin karar vermesi bakımından çok önemli günlerdir. 

Seçim kararı alınması ve adayların belirlenmesinden itibaren, Milletvekili adaylarının saha çalışmalarına pek zamanları olamadı.

O bakımdan, bu hafta büyük şehirlerde Cumhurbaşkanı adaylarının yapacağı mitingler ve verecekleri son mesajları ile vaadleri seçmeni ikna etme ve kararsız kalan kitleyi partiler ve adaylar etrafında toplamak için son fırsattır. 

Cumhurbaşkanı adaylarının bu son mesajları ve vaadleri ile yoğunlaşacak ve şekillenecek seçimin, bir diğer önemli tarafı, partilerin il ve ilçe teşkilatları ve Milletvekili adaylarının kısa zamanda çok seçmene ulaşma çabası olacaktır.

Kısacası seçime yaklaşıldıkça heyecan artmakta, adaylar kendilerini tanıtırken, seçmen de adayı tanımak için alanları doldurmaktadır.

Bu son birkaç gün, bir maçın son dakikalarındaki heyecan, son dakikalarındaki coşku gibidir..

Adaylar son sözlerini söyleyecek, Kararsızlar karar verecek.

Seçime yaklaştığımız bu son günlerde heyecan ve coşkunun seçmene ve sandığa güzel yansıması için Siyasi partilerin, adayların üslup, söylem ve davranışlarına çok özen göstermeleri gerekmektedir.

Daha öncede zaman zaman konu ettiğimiz gibi, seçimler bayrak yarışıdır. 

Mücadelenin demokratik ve medeni bir şekilde devam ettirilmesi, yapılacak seçimin selameti açısından çok önemlidir.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerinin Sevgi ve hoşgörü içinde hayırlı bir seçim olması dileğiyle.. -Erhabn BAYDAR-