Erhan BAYDAR


AĞRI DAĞI TURİZME VE KIŞ TIRMANIŞINA AÇILDI YAZ TIRMANIŞI İÇİN İZİN BEKLENİYOR..

-Ağrı Dağı için izin çıkar, yaz tırmanışına da açılabilir ise ikinci etap tamamlanmış olur, Bölgemiz ve ilçemiz için ekonomik can suyu olur.-


2021 Turizm Sezonu geçtiğimiz yıl olduğu gibi koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle sıkıntılı geçeceğe benziyor.

Salgında vaka sayılarının düşüşe geçmesi ile turizmci sevinmişti fakat uzun sürmeden vaka sayıları yeniden arttı.

Bu belirsizlikler devam ederken “15 - 22 Nisan Turizm Haftası” ile sezon açılışı yapılmış oldu.

Bilindiği gibi ilçemiz için bu yılın çok sevindirici olayı, Ağrı Dağının 6 yıl ardından sonra kış tırmanışına açılması oldu.

Yoğun bir çaba sonucu kış tırmanışına açılan Ağrı Dağı’na yaz aylarında tırmanış izni henüz verilmiş değil.

Bu konuda Ağrı Valisi Osman Varol, Ağrı Dağı'nı tırmanışa açarak çok cesur bir adım attıklarını belirterek, "Biz Ağrı Dağı'nı kış tırmanışına açtık ve yaz tırmanışına henüz karar vermedik. Bu tırmanışın bir yerden başlatılması gerekiyordu. Dağın tırmanışa açılması Türkiye'nin her tarafında çok ciddi olumlu etki yaptı. Etap etap diğer konuları da gündeme getireceğiz. Telçeker köyü yakınlarındaki Nuh'un Gemisi'nin iziyle de bir bilimsel çalışma yapacağız. Bununla ilgili fon ayırıyoruz. Orada bir jeoloji çalışması yapacağız ve altında ne var göreceğiz.” dedi.

Gerçekten uzun bir aradan sonra Ağrı Dağının kış tırmanışına açılması çok olumlu tepkiler almıştır. Turizm Sezonunun açıldığı bu günlerde Ağrı Dağı için izin çıkar, yaz tırmanışına da açılabilir ise ikinci etap tamamlanmış olur, Bölgemiz ve ilçemiz için ekonomik can suyu olur.

Ayrıca bu yıl Nuh’un Gemisi ile ilgili Ağrı Valiliğinin bilimsel çalışma yapılmak üzere fon ayırmış olması ve Ağrı Dağı'nın turistik anlamda değerlendirilmesi için Ağrı Belediyesinin girişimleri ve Belediyeler Birliğince proje yarışması düzenlenmesi Turizm konusunda sevindirici teşebbüslerdir.

Netice olarak; her yıl Sezon açılışına hazırlık olmak üzere sektör temsilcilerinin de içinde bulunduğu bir dizi toplantılar yapılır sorunlar masaya yatırılır.

Bu toplantılarda Bölgemiz ve ilçemizde var olan Turizm değerlerinin tanıtım ve öneminin temenni düzeyinde değil, yıl boyunca anlatılmasına yönelik kararlar alınması gerekir.

Turizm Sezonunun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.

–Erhan BAYDAR-