Erhan BAYDAR


“24 Kasım Öğretmenler günü" müjdeler verilse..

.


-Sevgi ve şefkat timsali sevgili öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz.-

 

Öğretmenler Günü” öğretmenlerimiz için önemli, özel ve anlamlı bir gündür.

Yüce dinimiz; okumaya, yazmaya ve öğrenmeye büyük önem vermekte, cehaleti yererek ilmi, bilgiyi ve bilgini övmektedir.

Her yıl olduğu gibi bu yılda 24 Kasım Öğretmenler günü etkinliklerle kutlanacak, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapılarak güzel sözlerle minnettar olduğumuz bu güzel insanların gönlüne hitap edilecektir.

Tarih boyunca “Bilgelik mesleği” olarak kabul edilen öğretmenlik kendinde var olan sevgiyi, bilgiyi hiçbir karşılık beklemeden, öğrencisiyle paylaşan, çok yüce ve şerefli bir meslektir.

Öğretmenlik üzerine ilham alınarak yazılan çok veciz yazılar, şiirler, methiyeler vardır. Önemli olan bu güzel mesleği ifa eden kıymetli öğretmenlerimize bu duygular içinde, hak ettikleri değeri verebilmektir.

Sevgili öğretmenlerimizi, her yıl bu özel günde anmak, saygı ve sevgi ile yâd etmek, bu mesleği ifa eden kıymetli insanların emeğine karşılık gelmez ama, yine de bu güzel insanlara vefa örneği olabilir.

Öte yandan, öğretmenlerimizi andığımız bu hafta içinde  güzel bir haberle, atama bekleyen öğretmenler ile Kadrolu, sözleşmeli ve ücretli  ayırımının kaldırılmasına yönelik ciddi bir adımın atılıyor olması gerekir.

“Öğretmenler gününde Atanmayan, kadrolu, ücretli ve sözleşmeli öğretmenler ayırımı kaldırıldı” müjdesi verilse.. Öğretmenler mutlu, öğretmenler günü de çok daha kutlu olur..

Beklentiler güzel sözlerle birlikte icraatın da olmasına yöneliktir. İnşallah kısa zamanda sevgili öğretmenlerimizin talepleri karşılanmış olur.

Bu vesileyle Gelecek nesilleri yetiştirecek sevgi ve şefkat timsali sevgili öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz.

Ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

“Bir mum gibi erirken, etrafını aydınlatan güzel insanlar!..”  24 Kasım Öğretmenler gününüz kutlu olsun..  -Erhan BAYDAR-