Erhan BAYDAR


31 MART 2024 YEREL SEÇİMLERİ

-Beklentimiz, Adayların temsil kabiliyeti, liyakat ve özgüveni yanında il ve ilçelerimizi yakından tanıyor olmalarıdır.-


31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için Siyasi Partilerde hazırlıklar devam ediyor. Aday belirlemeler çoğunlukla temayül yoklaması, anketler ve adaylar hakkında gerekli bilgilerin toplanması, teşkilat ve milletvekillerinin görüşünün alınması sonrası Siyasi Parti Genel Merkezlerinin onayı ile tamamlanmaktadır.

Her ne şekilde belirlenirse belirlensin Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis üyelikleri, İl Genel Meclisi üyelikleri, Muhtarlıklar çok önemli kurumlardır.

“Yerel yönetimler, yerel halkın kamu hizmetlerinden en etkin ve verimli şekilde yararlanması için kurulmuştur. Yerel yönetimlerin en belirgin özelliği, demokratik yönetime ve siyasal katılıma en yakın yönetim birimleri olmalarıdır.”

O bakımdan temenni ederiz ki, yakın tarihte Seçim ve Siyasi Partiler Kanunu değişir, ön seçimlerle adaylar belirlenerek daha demokratik bir uygulama olmuş olur.

31 Mart 2024’te yapılacak olan Yerel Seçimlerde de aday belirlermede elbetteki, temsil kabiliyeti ve liyakat 

aranacaktır. Ancak, bu kriterler yanında Genel Başkana ve Genel Merkeze yakınlık adaylar için büyük avantaj olacaktır.

Ağrı ve ilçelerinde müracaatlarin alınmasından sonra Aday adaylarının çoğu kulis yapmak ve destek almak üzere çalışmalarını parti merkezlerine yakın olarak Ankara’da devam ettirmekteler. Henüz hiçbir partinin adayı kesinlik kazanmış değil ancak, bu haftadan sonra adaylar açıklanmaya başlayacaktır.

Her ne kadar kulislere az da olsa yansıyan aday isimleri olsa da beklentimiz, Adayların temsil kabiliyeti, liyakat ve  özgüveni yanında il ve ilçelerimizi yakından tanıyor olmalarıdır.

Yoksa dışardan gelecek adayların beş yılda yöreye intibakı bile mümkün değidir. O bakımdan, yapılacak değerlendirmelerde özellikle Belediye Başkan adaylarının bu kriterlere uygun, halkı yakından tanıyan, çevreyi bilen, bir o kadarda liyakat sahibi olmasına özen gösterilmelidir.

Bu duygularla 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin hayırlı, uğurlu olmasını diler, tüm adaylara başarılar dileriz.

 –Erhan BAYDAR-