Erhan BAYDAR


“24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.

-Sevgi ve şefkat timsali sevgili öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz.-


1981 yılından beri kutlanmakta olan “24 Kasım Öğretmenler Günü” öğretmenlerimiz için çok önemli, çok özel ve anlamlı bir gündür.

Yüce dinimiz; okumaya, yazmaya, öğrenmeye önem vermekte, cehaleti yermekte ilmi, bilgiyi ve bilgini övmektedir.

Bu yılda minnet ve şükranla anacağımız kıymetli öğretmenlerimiz için Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.): “Ben (size dininizi öğretmek için) bir öğretmen olarak gönderildim.” buyurmuşlardır.

Hz. Ali, (r.a.)  (Bana bir harf öğretenin kölesi olurum) demiştir.

Tarih boyunca “Bilgelik mesleği” olarak kabul edilen öğretmenlik kendinde var olan sevgiyi, bilgiyi hiçbir karşılık beklemeden, öğrencisiyle paylaşan, çok yüce ve şerefli bir meslektir.

Öğretmenlik üzerine ilham alınarak yazılan çok veciz yazılar, şiirler, methiyeler vardır. Önemli olan bu güzel mesleği ifa eden kıymetli öğretmenlerimize bu duygular içinde, hak ettikleri değeri verebilmektir.

Atatürk: “Öğretmenler! Yeni nesil, sizlerin eseri olacaktır” derken, öğretmenlik mesleğine dikkat çekerek, bu güzel mesleğe ve bu mesleği ifa eden değerli öğretmenlerimize olan önemi belirtmiştir.

Sevgili öğretmenlerimizi, her yıl bu özel günde anmak, saygı ve sevgi ile yâd etmek, bu mesleği ifa eden kıymetli insanların emeğine karşılık gelmez ama, yine de bu güzel insanlara vefa örneği olabilir.

Öte yandan, öğretmenlerimizi andığımız bir hafta boyunca sorunların tartışılması, atama bekleyen öğretmenler ile sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin sorunlarının konuşulması, övgüler kadar problemlerin çözümüne katkı sunabilir.

Bu vesile ile her an muhtaç olduğumuz ilginin adresi, bilginin kaynağı, nezaketin ufku, sevgi ve şefkat timsali sevgili öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz.

Ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

“Bir mum gibi erirken, etrafını aydınlatan güzel insanlar!..”  24 Kasım Öğretmenler gününüz kutlu olsun..

-Erhan BAYDAR-