Erhan BAYDAR


2021 YILI Maskesiz mesafesiz Sağlıklı ve Hayırlı bir yeni yıl olsun..

"Bütün olumsuzluklara ve sıkıntılara rağmen bir yılı geride bırakırken, bu musibet salgın hastalığın yeni yılda son bulması için tedbirlere devam etmemiz, geleceğe umutla bakmamız gerektiğini unutmamalıyız."


Her yeni yıla girerken bir önceki yılın gündem oluşturan olaylarını hatırlar, yeni yıl için iyi dileklerde bulunur, dualar ederiz.

2020 yılı, Dünya’da ve ülkemizde çok sayıda değişik olayın yaşandığı bir yıl oldu.

Ancak, 1 Aralık 2019'da Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve küresel çapta hızla yayılması ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Covıd-19 virüsü ve bu virüsle mücadele 2020 yılını unutulmaz zor ve acı bir yıl olarak belleklere kazıdı.

Yeni Koronavirüs Covıd-19 pandemisi, eğitim-öğretim, sağlık, çalışma hayatı, ekonomi, siyaset, günlük yaşam ve uluslararası ilişkiler olmak üzere birçok alanda kırılmalar meydana getirirken, teknolojik yeniliklerle yeni tedbirler alınmasını da beraberinde getirdi.

2020 yılına damga vuran salgın hastalık, Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan çok sayıda akraba, dost ve hemşehrilerimizin de hastalanmasına ve bazılarının vefatına neden oldu.

Vefat edenlere Allah’tan rahmet, hastalara şifalar diliyoruz.

Bütün olumsuzluklara ve sıkıntılara rağmen bir yılı geride bırakırken, bu musibet salgın hastalığın yeni yılda son bulması için tedbirlere devam etmemiz, geleceğe umutla bakmamız gerektiğini unutmamalıyız.

2020 yılı çoğumuz için acı ve tatlı hatıralarla, gelecekte örnek alacağımız, bazen hüzünlenip, bazen sevinçle yâd edeceğimiz, aynı zamanda dersler çıkaracağımız, değişik olaylarla tarih sayfalarındaki yerini almış oldu.

Her yeni başlangıç, "Yeni bir dua ve geçmişi sorgulayıp ders alma zamanıdır.”

2021 salgın hastalığın bittiği, birlik ve beraberlik, sağlık, huzur ve kardeşliğimizin hakim olduğu bir yıl olur İnşallah..

2021 yılı, dileklerin kabul olduğu, sevinçlerin çok, hüzünlerin, sıkıntıların, yoklukların, hak ihlallerinin, acıların olmadığı hayırlı ve uğurlu bir yıl olsun…

“Cenab-ı Hak, Yeni yılda ve bundan sonraki hayatımızda, hayırlı işler yapmayı, sağlıklı ve günahlardan uzak olarak, temiz bir hayat yaşamayı nasip eylesin…”

Allah sağlık, birlik, beraberlik ve esenlikler versin .. Yeni yılın her günü sağlıkla ve güzelliklerle dolu olsun…

-Erhan BAYDAR-