Diyetisyen M.Fırat DEMİR


2020 yılı, dünyanın dört bir yanındaki birçok insan için zorluklar, değişimler getirdi ve günlük alışkanlıklarımız ve davranışlarımız önemli ölçüde değişti.

Diyetisyen M.Fırat DEMİR


2021'de beklenen beslenme trendi.

1–2. Fonksiyonel beslenme Hipokrat'ın bir zamanlar dediği gibi, “Besinler ilacınız, ilacınız besininiz olsun”. Sizi hem fiziksel hem de zihinsel olarak besleyen yiyecekler yiyin. COVID-19'un birçok insanın fiziksel ve zihinsel sağlığı üzerindeki önemli etkisi nedeniyle, sağlıkla ilgili amaçlara hizmet eden yiyecekleri yemeye artan bir ilgi var.

7. Diyet kültürü revizyonu Birçok insan pahalı diyetlerden ve büyük sonuçlar vaat eden ancak sağlamayan hileli takviyelerden bıkıyor. 2021'de, insanlar bunun yerine sağlık için daha dengeli bir yaklaşım aradıklarından, kısıtlayıcı diyetler ve kilo verme programları gözden düşecektir.

Keto, Whole30, paleo ve F-Factor gibi popüler diyetler, sürdürülebilir veya eğlenceli olmayan aşırı kısıtlamaları nedeniyle ağır bir şekilde eleştirildi.

Sosyal medyada geniş kitleleri büyüten daha fazla beslenme ve sağlık uzmanları sayesinde, popüler sahte de olsa takviyelerin geçerliliğini yitirdiğini görmeye başlıyoruz. Bir avuç dolusu takviye almak yerine, bütün, doğal gıdalara doğru bir geçiş görüyoruz.

Buna ek olarak, çoğu insan hayatının geri kalanında tatlılardan kaçınmak istemediğinden, tüm yiyecekleri ölçülü bir şekilde karşılayan yeme stillerini daha fazla insan benimsiyor. Bunun yerine, insanlar gelenek, kültür ve keyif gibi yemeğin diğer önemli yönlerini benimsemeye başlıyor.

Photoshop ve FaceTune'da imkansız güzellik standartlarına ulaşmak yerine mutluluk, güç ve canlılığa doğru bir eğilim görüyoruz. Son olarak, artan sayıda insan, ölçekteki bir sayı veya kot bedenleri yerine sağlığa öncelik vermeyi hedefleyecektir.

Tüketiciler, bütün, besleyici yoğun gıdalardan oluşan çeşitli bir diyet yemek gibi sürdürülebilir, uygun fiyatlı ve kısıtlayıcı olmayan sağlık yaklaşımları için çabalayan şirketlerden ürünler arayacaklar.

Rahatlık ve şeffaflık

Dünya değiştikçe yemekten zevk alma şeklimiz de değişmeye devam ediyor. Hazır yiyecekler uzun süredir piyasada olmasına rağmen, bu yiyeceklerin kalitesi ve sağlıklılığı daha önemli hale geliyor ve şirketlerin içerikleri ve uygulamaları konusunda daha şeffaf olmaları bekleniyor.

Ve son olarak Aile beslenmesi

Pek çok yetişkin yalnızca kendi diyetlerinde ince ayar yapmakla değil, aynı zamanda tüm aile için daha sağlıklı yiyecek ve ek seçenekler bulmakla ilgileniyor. 2021'de gıda endüstrisinde büyük bir değişim bekleyebilirsiniz.

Besinler İlacınız Olsun

Esenlikler Dilerim.