Erhan BAYDAR


14 MAYIS 2023 CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ VE 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ..

.


14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimleri adaylık müracaatlarından itibaren, gerek siyasi partilerde ve gerekse aday adaylarında heyecanlı bir süreç yaşandı.

Seçim kararı alınması ile birlikte aday adayları yarışı pek fazla sürmedi, adayların açıklanması ve partilerde yaşanan küçük çaplı itirazlardan sonra sıra tanıtım ve propagandaya gelmiş oldu.

Şimdiye kadar propaganda çalışmaları Cumhurbaşkanı adayları ve Genel Başkanlar düzeyinde yoğunlaştı. 

Cumhurbaşkanı adayları, seçimin genel gidişatını belirleyerek meydanlardan genel mesajları verecekler.

Milletvekili adayları ise çoğunlukla merkez yoklamaları ile belirlendiği için halkın seçimlere ilgisi mahalli anlamda pek olmamaktadır. 

Adayların kendilerini tanıtım turları adı altında yaptıkları küçük ve kısa ziyaretleri de şimdilik pek seçim havası yaratamadı. 

Belki önümüzdeki hafta içinde parti teşkilatlarının ve adayların performans yükseltmelerini ve yoğun çalışmalarını görebiliriz.

Aslında, adayların olağan üstü çaba göstermelerini gerektirecek ne zaman ne de ihtiyaç var. Çünkü bu kısa zamanda il ve ilçe teşkilatları ile tanışma ve kaynaşma bile çok zor olsa gerek. Kaldı ki; halkla buluşma köy ve mezra ziyaretleri, açık kapalı mitingler gibi seçimin tanıtım ve propagandasını oluşturan çalışmaların hiç biri sağlıklı bir şekilde olmadan 14 Mayıs 2023 Pazar günü seçmen sandığa gidecek.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen, seçmene ulaşmak için özel çaba harcayan, seçmen gönlüne hitap etmeye çalışan çok az Milletvekili adayı da olabilir. 

Ama diğer yandan,  sürenin kısa olması ile büyük avantaj yakalayan, Bu duruma içten içe sevinen, adeta piyango kabul eden çok aday var ki, bunlardaki rahatlık partilerdeki seçim çalışmalarını olumsuz etkileyebilir..

 “Zahmetsiz rahmet olmaz.”  Yorulmadan parti oyları ile seçilebileceklerini hesap ederek, şimdilik rahat hareket eden, kazandıktan sonra da bu rahatlıkla yan gelip yatan çok milletvekili görmeyiz İnşallah...

Bizim asıl dikkat çekmek istediğimiz, ön seçimsiz kısa sürede aday olup rahat bir şekilde seçilip sonra da bu rahatlığı sürdürecek olan Milletvekillerine..

Netice olarak; Her şeye rağmen, bu kısa sürede ulaşım ve iletişim araçlarını kullanarak, oy isteyen adayların içi doldurulmuş vaatlerde bulunması, oy verecek seçmenin ise adayları iyi değerlendirip oy kullanması olmalıdır..

14 Mayıs 2013 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerinin karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü içinde geçmesi dileği ile hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.. –Erhan BAYDAR-