TURİZM HAFTASI.. -Erhan BAYDAR

TURİZM HAFTASI.. -Erhan BAYDAR

-Narinkale Gazetesi-

Turizm ve tanıtım, kalkınmanın önemli ayaklarından biri olmakla beraber ekonomiye canlılık kazandıran bacasız bir fabrikadır.

Turizm, sayısız faydaları ile ülke genelinde olduğu gibi özellikle ilçemiz Doğubayazıt içinde çok önemlidir.

Bu nedenle, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında etkinlikler düzenlenirken, ilçemiz gibi turizmle ilgili yerler ise bu haftayı kutlama ile birlikte, turizm sezonu açılışına yönelik çalışma ve faaliyetlerle yoğunlaştırır.

Aslında Turizm haftası ile birlikte Turistik bir yörede olması gereken hazırlıkların gözden geçirilmesi, alınması gereken tedbirler için turizm sektörü ile çok yoğun bir işbirliği ile çalışmanın yapılıyor olması da gerekir.

Bu anlamda Devamlılık isteyen tanıtım Sadece turizm sezonuyla değil sürekli olmalıdır.

Önceki gün hafta nedeniyle Vali Mustafa Koç, Kültür ve Turizm İl Müdürü Fehim Altun ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.  Heyet bu vesile ile  Sayın Koç’a  turizmle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Muhtemelen bu hafta boyunca çeşitli etkinliklerle turizm anlatılacaktır. Ağırlıklı olarak ziyaretler ve bazı etkinlikler ile turizm Seyahat acenteleri ile otellerin temsilcileri ile istişare ve turistik yerlerin tanıtımına yönelik bir dizi faaliyetler olacaktır.

Ancak, rutin programlar yerine turizm potansiyeli yüksek olan ilimiz ve ilçemizde, bu hafta vesile edilerek, sektörle ilgili tüm kuruluşları içine alacak şekilde daha kapsamlı organizasyonların yapılıyor olması gerekir. 

Yıllar itibari ile bakıldığında, zor şartlara rağmen ilçemize yapılan özel ve kamu yatırımları ve beraberinde tanıtım ve etkinlikler yerli ve yabancı turist sayısında önemli artışları sağlamıştır.

Turist sayısında her yıl daha fazla artışı sağlamaya yönelik çalışmalara devam edilirken, bu artışa cevap verecek alt yapının sağlıklı, yatak sayısının yeterli, turizm enformasyon hizmetleri ve tanıtımın iyi düzeyde olmasına, konaklama yerlerinin yeterli, temiz ve rahat olmasına, turistin misafir olduğu bilinci ile ağırlanmasına özen göstermek gerekir.

Bu bakımdan, turistlerin ilgi duyduğu önemli bir turizm merkezi olan Doğubayazıt, turiste iyi hizmet sunmakla daha çok turistin ilçemize gelmesine katkıda bulunacaktır. 

Dolayısıyla istikrarlı bir politika ile turist sayısı çok daha artabilir ve Doğubayazıt hak ettiği turist sayısına ulaşarak, ekonomide önemli payını almış olabilir…          -Erhan BAYDAR-