Milletvekili Çelebi’den müjde: Patnos ve Doğubayazıt’a e-sınav merkezi

Milletvekili Çelebi’den müjde: Patnos ve Doğubayazıt’a e-sınav merkezi

.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonrası, Ağrı’nın en büyük ilçeleri olan Patnos ve Doğubayazıt’a motorlu taşıt sürücüler kursu sınavlarının yapılması için elektronik sınav (e-sınav) merkezi açılacağı sözünü aldıklarını söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2021 yılı Milli Eğitim Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların bütçe görüşmeleri yapılırken, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi de, bir süredir vatandaşların talepleri doğrultusunda mağduriyetlerini gidermek için talep ettiği elektronik sınav merkezini gündeme getirdi. Milletvekili Çelebi, Patnos ve Doğubayazıt ilçelerindeki nüfus yoğunluğu, öğrenci sayılarının fazla olması ve ayrıca il merkezi uzak olması dolayısıyla elektronik olarak yapılan motorlu taşıt sürücüler kursu sınavlarının bu iki ilçede de yapılmasını talep etti. Talebi değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı, Çelebi’nin önerisi üzerine Patnos ve Doğubayazıt’a elektronik sınav merkezi kurulması için çalışma başlattı.

Önümüzdeki dönemde hem Patnos’a hem de Doğubayazıt’a e-sınav merkezinin kurulacağını belirten Milletvekili Çelebi, “Bu iki ilçemiz, ilimizin en büyük ilçeleri. Nüfus yoğunluğu ve öğrenci sayıları oldukça fazla. Ayrıca il merkezine de uzak mesafedeler. Özellikle kış aylarında hemşehrilerimiz, ehliyet sınavları için il merkezine gitmekte oldukça zorlanıyordu, mağduriyet yaşıyorlardı. Milli Eğitim Bakanlığımıza talebimizi ilettik. Bakanlığımızı da talebimiz üzerine çalışma başlattı. Elektronik sınav merkezi inşallah kısa zamanda bu 2 ilçemizde hemşehrilerimizin hizmetine girecek” diye konuştu.