KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN.. -ERHAN BAYDAR-

KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN.. -ERHAN BAYDAR-

-Karşılıklı sevgi, saygı ve hoş görünün oluştuğu bu özel günlerde sosyal dayanışmaya ve yardımlaşmaya çok önem vermeliyiz..-

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramını Koronavirüs (Kovid-19) salgın hastalık nedeniyle kurallara uyarak geçireceğiz.

Müslümanın iki dini bayramından biri olan Kurban Bayramı, Allah’a yakınlaşma arayanların bayramı..

Kurban Bayramı; yüce Mevlamızın “Rabbin için namaz kıl ve kurban kes” emrinin vacip kılındığı bir ödevimiz...

Bu anlamda bayramların hayatımızda çok özel ve güzel yerleri vardır.

O bakımdan, karşılıklı sevgi, saygı ve hoş görünün oluştuğu bu özel günlerde sosyal dayanışmaya ve yardımlaşmaya çok önem vermeliyiz..

Kurban Bayramında namaz kılmak, kurban kesmek, akraba dost, komşu ve hasta ziyaretlerinde bulunmak, ana baba ve diğer büyükleri ziyaret etmek, öksüz ve yetimleri sevindirmek, misafirleri tebessümle karşılayıp, ikramda bulunmak, yapılan toplu bayramlaşma törenlerine katılarak, insani ve beşeri münasebetleri pekiştirmek çok güzel davranışlardır..

Bu güzel günde Çocuklarımıza sevgi göstererek, onlara bayram sevincini yaşatalım.

Mali imkânlar ölçüsünde yoksul kardeşlerimize yardım edelim.

Varsa dargınlık ve kırgınlıkları, bu günü vesile edip son verelim. Ahirete göçmüş olan büyüklerimizi, yakınlarımızı ve tanıdıklarımızı hayırla yâd edelim.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da “HASTALIK RİSKİ DEVAM EDİYOR” Kurban Bayramı görevimizi salgın hastalık nedeniyle kurallara uyarak, rehavete kapılmadan yerine getirelim.

Bu duygularla mübarek Kurban Bayramının, insanlığa ve ülkemize huzur, barış ve kardeşlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz eder, hayırlara vesile olmasını dileriz...