Koronavirüsten korunmak için başta AŞI olmak üzere MASKE-MESAFE- TEMİZLİK.. –Erhan BAYDAR-

Koronavirüsten korunmak için başta AŞI olmak üzere    MASKE-MESAFE- TEMİZLİK.. –Erhan BAYDAR-

-SALGIN BİTMEDİ VE TEHDİDE DEVAM EDİYOR. VAKA SAYILARININ DÜŞÜŞ EĞİLİMİ GÖSTERDİĞİ AÇIKLAMALARI, BULAŞ RİSKİNİN AZALDIĞI ALGISI YARATMAMALIDIR.-

Koronavirüs salgını ile ilgili olarak 1 Haziran 2021 tarihinde kademeli normalleşmenin ilk adımlarını attık.

Vaka artışlarının tedbirler alındığında azaldığı, gevşemeye başlayınca çoğaldığı bu musibet virüsle mücadele çok kolay değil.

Şu gerçek ki, hayat devam ediyor ve kapalı kalındığı sürece ekonomide sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor.

Daha öncede belirttiğimiz gibi, kamuoyunu bilgilendirmek, tedbirler alınırken toplumsal ve ekonomik dengeleri korumak çok önemlidir. Ancak, her “iyiye gidiyor ve kontrol altına alındı” açıklamasından sonra sanki kurallara uymada ve denetimlerde gevşemeler oluyor ve yeniden başa döner gibi oluyoruz.

Geçtiğimiz süreçte Ağrı’da vaka sayılarında artış ve daha sonra alınan tedbirler ve özellikle vatandaşların bu tedbirlere uyumunun sonucu önemli ölçüde düşüş sağlanmıştı.

Gerçekten, salgın bitmedi ve tehdide devam ediyor. Vaka sayılarının düşüş eğilimi gösterdiği açıklamaları, bulaş riskinin azaldığı algısı yaratmamalıdır.

Bu açıklamalar “kurallara ve tedbirlere uyulduğunda, AŞI SIRASI GELENLERİN MUTLAKA AŞILANMASINDA” vaka sayılarının düşüşe geçtiği anlamını taşır.

O bakımdan, herkes dikkat ve tedbirlerden ödün vermeden kurallara uymalı, denetimler aralıksız, mümkün olduğunca bireysel tercihlere bırakılmadan devam etmelidir.

Bilindiği gibi okullar kademeli olarak açılıyor. Kapalı ortamlar, toplu taşıma araçlarındaki yoğunluk riski arttırmaya devam ediyor.

Netice olarak; rehavete kapılmadan, Kapalı ortamda uzun süre kalmayalım. Çarşıda pazarda özellikle topluluklarda, küçükte olsa aile toplantılarında “AİLE İÇİNDE ve YAKINLARIMIZDAN BİZE BULAŞMAZ”  demeden AŞI sırası geldi ise aşı olalım, maske - mesafe - temizlik kuralını unutmayalım..

Parklarda, iş yeri ve ev ziyaretlerinde-, telefon konuşmalarında maskeyi indirmeyelim.

Unutmayalım, Virüs durup dururken yayılmıyor. “BANA BİR ŞEY OLMAZ DİYENLERLE, BENDEN BAŞKASINA ZARAR GELMEZ” diyenlerin desteği ile yayılıyor..

Gerçekten sıkıntılı günler geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Çoğu sevdiklerimizi kaybettik. Hastalarımız oldu. Ekonomik sıkıntılar had safhada. Buna rağmen halen devam eden bir salgın hastalık var, can yakmaya devam ediyor. Ve bu illetten korunmanın yolu şimdilik başta AŞI olmak üzere MASKE – MESAFE – TEMİZLİK..

Bu kurallara uymak ve tedbirleri elden bırakmamak adına her birimiz üzerimize düşeni mutlaka aralıksız yapmalıyız.

-Erhan BAYDAR-