İL KÜSİ İL PLANLAMA VE GELİŞTİRME KURULU 2019 YILI 2. TOPLANTISI YAPILDI.

İL KÜSİ İL PLANLAMA VE GELİŞTİRME KURULU 2019 YILI 2. TOPLANTISI YAPILDI.

27.06.2015 tarih ve 29399 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın (2015-2018) Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında oluşturulan, İlimiz Kamu -Üniversite- Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulunun 2019 yılı 2. toplantısı 07.11.2019 tarihinde saat 14.00’da Ağrı Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşması Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat İBİK tarafından yapıldı.

2019 yılı 1. ve 2. Döneminde yapılan faaliyetlerle ilgili İl KÜSİ Temsilcisi Ağrı İÇÜ Doktor Öğretim Üyesi Şekip YAZGAN bir sunum gerçekleştirdi. İlimizde faaliyet gösteren sanayici, üretici ve imalatçı firmaların sorunları ve yapılması gereken çalışmalar anlatıldı. Kamu, Üniversite ve Sanayiye işbirliği fırsatlarının sunulduğu, bilimsel ve teknolojik bir iş ağı olan; araştırmacılar, akademisyenler ve bilim adamlarının yaptığı çalışmaların yer aldığı, Dünyada ve Ülkemizde Bilim ve Teknoloji alanında yapılan çalışmalara erişme ve yatırımalar konusunda rehber olan KÜSİP portalinin girişimciler tarafından tanınması kullanımının aktif olarak sağlanması diğer paydaşlarla işbirliğinin kurulması ve güçlendirilmesi amacıyla tanıtım kampanyası yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Ayrıca İlimizde öne çıkan sektörler ve yapılması gereken yatırımlar konusunda bir çalışma yapılması ve çalışma sonucunda yatırım yapılacak alanlarla ilgili İlimizde mevcut sanayici, üretici ve imalatçıların ziyaret edilerek yatırımlar ve devlet destekleri konularında bilgilendirme yapılması kararlaştırıldı.

Toplantı sonunda İl Müdürü Murat İBİK KÜSİ konusunda yapılacak çalışmaların büyük bir özveri içerisinde koordinasyona dayalı olarak yapılması temennisini dile getirerek katılımcılara teşekkür etti. Toplantı saat 16.00’da toplantı sona erdi.