DİYETİSYEN FIRAT DEMİR VE UZMAN DR. ECEM ŞİMŞEK ORTAK ÇALIŞMASI

DİYETİSYEN FIRAT DEMİR VE UZMAN DR. ECEM ŞİMŞEK ORTAK ÇALIŞMASI

Narinkale Gazetesi

 

Diyetisyen Fırat Demir ve Uzman Dr. Ecem Şimşek çocuk sağlığı üzerine çalışma yürütüyor. Demir yaptıkları açıklamada: 

"İlçemizde anne ve çocuk sağlığı üzerine önemli bir çalışma yürütmekteyiz. Ben, diyetisyen Mahsun Fırat Demir ve uzman doktor Ecem Şimşek ile birlikte emziren anneler, gebe anneler ve çocuk hastalıkları ile beslenmesi konularında bilgi paylaşımı yapıyoruz.

İlçemizde kendi kliniğimde çalışmalarımı yürütmekteyim. Bu özel çalışma ile birlikte, annelerin nasıl davranması gerektiği ve anne ile bebeğin nasıl beslenmesi gerektiği konularında bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Radyo yayınları, podcast'ler ve Instagram üzerinden kısa videolar çekerek anne ve çocuğun sağlıklı beslenme hakkında bilinçlenmesini amaçlıyoruz.

Sağlıklı beslenme konusunda uzmanlığımı kullanarak annelere rehberlik ediyorum. Beslenme alışkanlıklarının anne ve bebeğin sağlığı üzerindeki etkisini vurgulamakta ve doğru beslenme konusunda önemli ipuçları vermektedir. Aynı zamanda, anne sütünün önemini vurgulayarak emziren annelerin bebeğin sağlıklı gelişimine katkı sağlamasını hedeflemekteyim.

Uzman Doktor Ecem Şimşek ise çocuk sağlığı konusunda uzmanlığını kullanarak annelerin ve çocukların sağlığını korumaya yönelik bilgiler sunmaktadır. Gebe annelerin prenatal ve postnatal dönemde nelere dikkat etmesi gerektiğini açıklamakta ve bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için önemli olan faktörleri vurgulamaktadır. Ayrıca, çocuk hastalıkları ve beslenmesi hakkında doğru bilgilendirmeler yaparak annelerin çocuklarının sağlığına daha iyi bir şekilde odaklanmasını sağlamaktadır.

Bu bilgilendirme çalışmaları, annelerin ve çocukların sağlığını korumaya yönelik önemli adımlar atmaktadır. Sağlıklı beslenme, anne sütü, prenatal ve postnatal dönemdeki önlemler, çocuk hastalıkları ve beslenmesi gibi konularda yapılan çalışmalar, toplumun sağlığını desteklemekte ve geleceğe daha sağlıklı bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamaktadır.