Ağrı`da ?Demokrasi için Medya Medya İçin Demokrasi? programı

Ağrı`da ?Demokrasi için Medya Medya İçin Demokrasi? programı

Haber:Erhan Baydar

Ağrı Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “Demokrasi için Medya Medya İçin Demokrasi” programı Ağrı Grand Cenas Hotel’de yapıldı.

Program Ağrı Valisi Süleyman Elban, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ankara Gazeteciler cemiyet başkanı Nazmi Bilgin, Konya Gazeteciler Cemiyet Başkanı TGK genel sekreteri sefa Özdemir, Ankara Gazeteciler cemiyet başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, Prof.Dr. Korkmaz Alemdar, Prof.Dr. Ruhdan Uzun katıldı.

Ağrı’da görev yapan Yerel ve Ulusal basın temsilcilerinin katıldığı programda Ağrı Gazeteciler Başkanı Alaettin Aslan açılış konuşmasında Gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yaparak gazetecilerin tarafsız olarak mesleklerini icra etmelerinin önemli olduğunu belirtti.

Gazeteciler Cemiyet Başkanı Nazmi Bilgin Avrupa Birliği tarafında finanse edilen programın gazeteciler tarafından iyi takip edilip faydalanılması gerektiğini açıklarken, yılların kendisine verdiği tecrübeleri gazeteci arkadaşlarla paylaştı.

Ağrı Valisi Süleyman Elban yaptığı konuşmada Gazeteciliğin önemli ve şerefli bir meslek olduğunu ve bununda tarafsız ve kamu görevi yapmanın bilinci içinde olması gerektiğini dile getirdi.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan konuşmasında Ağrı ilinin coğrafi bakımdan önemli bir yere sahip olduğunu ve bütün gazetecilerin dikkatini çeken bir yer olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında Gazetecilik mesleğini ve Gazeteciler Cemiyetlerini çok önemsediğini, Belediye Başkanı olarak bütün gazetecilerle çalışmak istediğini aynı zamanda belediye içerisinde kendilerine yer vermek istediğini ve bunları yaparken gazetecilik mesleğini icra eden arkadaşlardan tarafsızlık ilkelerini yerine getirmelerini beklediğini söyledi.

Başkalarına yaranmak için gazetecilik yapılmaz, gazeteci hangi koşulda olursa olsun tarafsız olmalıdır. Dedi.

 

Gazeteciler Cemiyet Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, Konya Gazeteciler Cemiyet Başkanı TGK genel sekreteri sefa Özdemir, Prof.Dr. Korkmaz Alemdar ve Prof.Dr. Konuşmaların akabinde iftar yemeği ile program son buldu.