AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ PROJE İÇİN İLK ADIMLAR ATILDI

AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ PROJE İÇİN İLK ADIMLAR ATILDI

Narinkale Gazetesi

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız ACAR’ın Daha önce müjdelediği ve uzun uğraşlar ve girişimi sonucu Avrupa birliği destekli kanalizasyon, yağmur suyu ve atık su arıtma tesisinin olduğu 13.5 MİLYON EURO, yaklaşık (135 MİLYON) TL’lik proje için start verildi.

Her projede olduğu gibi bu büyük projeyi de hayata geçiren Doğubayazıt Belediyesi, verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor, kanalizasyon ve alt yapı sorunları olan mahallelere bir an önce ulaşmayı hedefliyor.

Çevre Şehircilik Bakanlığı proje sorumlusu, Müşavir ve Müteahhit firmalarının temsilcileri ile bir araya gelen Başkan Acar, projenin hayata geçirilmesi için zemin etüdü ve aplikasyon çalışmalarını başlattıklarını, gerekli imalat ve malzeme kabulü, şantiye alanının oluşturması gibi önemli konuların bu yıl içinde tamamlayacaklarını 2022’da projenin  hayata geçirileceğini ve tamamen biteceğini müjdeledi.

İlk hedeflenen bölgelerden olan ve yıllardır kaderine terk edilen Büyük Ağrı, Hürriyet ve Sanayi Mahallelerinde başlanacak olan bölgenin en büyük Avrupa Birliği destekli proje için şantiye alanları ve yer tahsisi bu yıl tamamlanacağını müjdeleyen Belediye Başkanı Yıldız Acar; ‘’ Halkımıza söz verdiğimiz gibi Avrupa Birliği destekli projemiz onaylandıktan 2 ay sonra çalışmaların başlayacağı konusunu kıymetli Halkımıza müjdelemiştik. Ve bugün büyük projemizin başlaması bizi ne kadar mutlu etse de, bu haberi Halkımıza müjdelemek bize gurur vermiştir. Bizler, Halkımızın desteği ile yapamayacağımız hizmet, gidemeyeceğimiz yol kalmayacağına bir kez daha şahit olduk. Küçük, büyük, az çok demeden hizmet kapılarımızı sonuna kadar araladık. Memleketimiz için bir çivi bile çakmışsak ne mutlu bize diyor, öncelikle misafirlerimize ve bu projede Emeği geçen bütün herkese teşekkürlerimi sunarım. Halkımıza Hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.