Ağrı’da Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Ferit Çetinkaya ve ekibi ile başarılı açık kalp ameliyatı

Ağrı’da Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Ferit Çetinkaya ve ekibi ile başarılı açık kalp ameliyatı

-Narinkale Gazetesi-

Eleşkirt Çiftepınar köyünde yaşayan 82 yaşındaki Abdulvahit Koç geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı Ağrı Eğittim ve Araştırma Hastanesinde açık kalp ameliyatına oldu.

Başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuşarak Koç’u evinde ziyaret eden Dr. Ferit Çetinkaya, hastayı kontrol edip geçmiş olsun dedi.

Dr. Çetinkaya, kalp merkezinin 2020 yılında İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinin koordinesinde kurulduğunu söyledi.

Hastanede bugüne kadar yaklaşık 25 açık kalp ameliyatının yapıldığını belirten Çetinkaya, "Bunların içerisinde son 6 ayda 11 açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Özellikle son yaptığımız ameliyat adeta kalp merkezimizin rüştünü ispatlayarak bir başarı elde etti. Hastamız 82 yaşında, astım, diyabet ve yüksek tansiyon gibi hastalıkları olan oldukça riskli biriydi.” Dedi.

BAKAN KOCA HEKİMLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca X hesbından ameliyatla ilgili video paylaşarak ameliyat ekibine teşekkür etti.

Koca:

“Ağrılı hastalarımızın Bypass ameliyatları Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekiplerinin desteğiyle artık kendi şehirlerinde, Ağrı’da yapılıyor. Kalp damar cerrahisi hastalarımız daha önce tedavi için Ankara, İzmir, İstanbul gibi şehirlere gidiyordu. Hastalarımız, bu imkanları kendilerine Ağrı’da sunan devletimize, bu hizmeti veren hekimlere minnettar.”