Doğubayazıt’ta 2020 -2021 Eğitim öğretim yılı "aşamalı ve seyreltilmiş" olarak yüz yüze başladı.. -Erhan BAYDAR-

 Doğubayazıt’ta 2020 -2021 Eğitim öğretim yılı

“Başta su olmak üzere Tuvalet, lavabo gibi ihtiyaçların yeterli olup olmadığına çok dikkat edilmesi gerekir.”

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 16 Mart 2020 tarihi itibariyle tatil edilen okullar, uzun çalışma ve tartışmalardan sonra sağlık ve eğitim kurullarının görüşü alınarak 21 Eylül 2020’de kademeli olarak yüz yüze "aşamalı ve seyreltilmiş" olarak eğitim öğretim yapılmak üzere açıldı.

Okulların açılışı ile birinci kademe Anaokulu ve 1’inci sınıflar "aşamalı ve seyreltilmiş" olarak yüz yüze eğitime başlamış oldu.

Buna göre öğrenciler 2 grup halinde okula gidecek. Pazartesi - salı günleri okula gidecek öğrenciler mavi, perşembe - cuma gidecekler ise kırmızı grup olacak. Çarşamba günleri ise ders işlenmeyecek. Ders işlenmediği günlerde okullar Dezenfekte edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığının uzun süredir çalıştığı, tartışma ve eleştirilerin yoğun olduğu okulların açılma kararı, çok kolay alınmış bir karar olmadı.

Milli Eğitim Bakanı yüz yüze eğitim kararını; "Sürecin başından bu yana dünyayı izliyoruz. Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulunun değerlendirmeleri doğrultusunda ve bilimsel veriler ışığında kararlar alıyor, bu kararları en doğru şekilde uygulama yoluna gidiyoruz. Avrupa ülkelerinin tamamına yakınında okullar, tüm kademe ve sınıflarda yüz yüze eğitime başladı. Ancak biz, ülkemizde daha kontrollü ve aşamalı bir başlangıçtan yanayız.” şeklinde açıklamıştı.

Her şeyden önce normal eğitime geçinceye kadar, gerekli tedbirler alınmak şartı ile öğrencilerin okulla bağını sürdüreceği yüz yüze eğitime kademeli geçiş faydalı olacaktır.

Okullarda salgın hastalığa karşı günlerdir çalışmalar yapıldı. Alınacak önlemler çerçevesinde sınıflarda seyreltilmiş oturma düzeni ile birlikte, temizlik ile ilgili örneğin tuvalet, lavabo ve su gibi ihtiyaçların karşılanacağı alt yapının yeterli olup olmadığına çok dikkat edilmesi gerekir. Okullardaki olabilecek rehavet ve eksiklikler daha sonra problem yaratabilir.

EBA Uzaktan eğitimle ilgili öğrencilerin erişimini kolaylaştıracak çalışmaların aralıksız devam etmesi gerekir. EBA Televizyon, EBA internet, tablet, uzaktan eğitime yönelik ne varsa şimdi çok önemli.. Kimi öğrenci internet kimi öğrenci bilgisayar veya tablet istemektedir. EBA Erişim noktalarına ulaşamayan öğrencilere de bilgisayar desteği yapılabilir.

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını devam ederken, 2020 -2021 Eğitim öğretim yılı açılışı için Milli Eğitimin her kademesinde, okul yöneticileri, öğretmen ve çalışanları günlerdir yoğun bir hazırlık içinde oldular. Zor bir süreçten geçerken, yoğun tempo ile çalışarak yeni eğitim yılına hazırlık yapan öğretmenlerimize kolaylıklar diliyoruz.

Sıkıntılı günleri dayanışma ve güç birliği ile atlatacağız.

Bilhassa velilerin bu süreçte okulla ve öğrenci ile olan ilgisinin, öğrencide olumlu yankı bulacağını unutmayalım.

Bu duygularla, 2020 - 2021 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz. 

–Erhan BAYDAR-