31 MART 2024 YEREL SEÇİMLERİ İÇİN ÖNEMLİ SON HAFTA.. -Erhan BAYDAR-

31 MART 2024 YEREL SEÇİMLERİ İÇİN ÖNEMLİ SON HAFTA..  -Erhan BAYDAR-

-Narinkale Gazetesi-

31 Mart 2024 Yerel seçimler için son hafta içindeyiz. Pazar günü yerel anlamda yaşam kalitemizi iyileştireceğine inandığımız yöneticileri seçmek üzere sandığa gideceğiz.

Seçimlere gidilirken, son günler adayların kendilerini tanıtmaları ve hem de kararsız dediğimiz seçmenin karar vermesi bakımından çok önemli günlerdir. 

Aynı zamanda bu son günler yerel mitinglere ve salon toplantılarına ağırlık verilmekle birlikte, “kapı kapı” dolaşılarak destek istenirken kararsızları da etkileyecek söylem ve eylem geliştirilmektedir.

Kısacası beş yıllık süre için mahalli yöneticilerimizi seçmiş olacağız. Bu anlamda seçime yaklaşıldıkça heyecan artmakta, adaylar kendilerini tanıtırken seçmen de adayı tanımak için alanları doldurmaktadır.

Bu hafta yoğunlaşarak devam edecek çalışmalarda adaylar son sözlerini en etkileyici cümlelerle ve cazip vaatler le ifade edip oy isteyecekler. Çünkü bu son günler mitinglerin yoğunlaştığı, kararsız seçmenin karar vereceği günlerdir. Bu son hafta bir maçın son dakikalarındaki heyecan, son dakikalarındaki coşku gibidir..

Bu heyecan ve coşkunun seçmene ve sandığa güzel yansıması için Siyasi parti yöneticileri, Belediye Başkan adayları, İl genel meclisi üyeleri, Belediye meclis üyeleri ve muhtar adaylarının üslup, söylem ve davranışlarına çok özen göstermeleri gerekmektedir.

Daha öncede zaman zaman konu ettiğimiz gibi, seçimler bir bayrak yarışıdır. Her aday, bu yarışta hizmete varım demiştir. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler sonrası mahalli yöneticiler seçilecektir. Kısacası Sel gidecek kum kalacaktır.

Onun için Mücadelenin demokratik ve medeni bir şekilde devam ettirilmesi, yapılacak seçimin selameti açısından çok önemlidir. 

Bu son birkaç gün çok belirleyici günlerdir.. Liderler ve adaylar daha çok konuşacak, Seçmen ise tribünden izleyerek son kararını sandıkta verecektir.

Bu vesileyle tüm adaylara başarı diliyor, Seçimlerin karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü ile tamamlanarak, hayırlara vesile olmasını diliyoruz.. -Erhan BAYDAR-