31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri de dikkate alınarak kış mevsimi tedbirleri arttırılmalı -ERHAN BAYDAR-

31 Mart 2024  Mahalli İdareler Seçimleri de dikkate alınarak kış mevsimi tedbirleri arttırılmalı -ERHAN BAYDAR-

-Doğu Anadolu’da il ve ilçeler için kış hazırlığı sıkıntılı bir süreçtir.-

Bu yıl 31 Mart 2024 mahalli seçimlerinin yapılacak olması nedeniyle gerek seçim çalışmaları ve gerekse seçim gününe hazırlıklı olmak üzere ağır kış şartları da dikkate alınarak tedbirli olunması gerekiyor.

Bilhassa yoğun kar yağışı ve soğukların hakim olduğu Doğu Anadolu’da il ve ilçeler için kışa hazırlık, çok sıkıntılı bir süreçtir. 

Bölgemiz ilkbahar ve sonbahar aylarını çok kısa yaşarken, kışı uzun ve meşakkatli bir mevsim olarak geçirir.. 

Böyle olunca, kışa hazırlık telaşı, daha kış bitmeden ilkbahardan itibaren yeniden insanları koşturmaya, düşündürmeye başlar. 

Kışa hazırlık, aileleri olduğu gibi kamu kurum ve kuruluşlarını da çok yakından ilgilendiren, düşündüren bir problemdir. Zaten sonbaharda ilgili kuruluşlar Kış genelgeleri yayınlayarak genel ve yerel şartlar dikkate alınarak tedbirli olunmasına çalışılır.

Uzun süren kış aylarında, yolu kapalı köylerden hasta nakli, okullarda öğrencilerin ısınma problemi, şehir içi, şehirlerarası ve köy yollarının açık tutulması gibi çok sayıda tedbirlerin önceden bir program dahilinde planlanması önemli bir süreçtir.. 

Bu nedenle kışı ağır ve uzun geçen il ve ilçelerde özel idare ve özellikle belediye bütçelerinin desteklenmesi gerektiğini her zaman belirtmekteyiz. 

Gerçekten ağır geçen kış ayları çoğu zaman belediye ve özel idarelerin yatırım plan ve programını aksatır boyutta olabilmektedir. 

Netice itibariyle her şeye rağmen eldeki imkanları verimli bir şekilde kullanmak, tedbirleri almak gerekmektedir. Ancak bu yılın ayrı ve özel bir önemi 31 mart 2024 mahalli idareler seçimlerinin yapılacak olmasıdır.

Bu aydan itibaren yoğun bir seçim çalışması başlayacak.

Her an hava ve yol durumuna göre bölgede acil durumlar için araç gereç dahil, yardım ekiplerine fazlaca ihtiyaç olabileceğini planmak gerekir.

Netice olarak, 31 mart 2024 yılında yapılacak olan mahalli seçimleri de dikkate alarak şimdiden program ve küçük önlemler almak, öngörüde bulunmak, sıkıntıları aza indirecek önemli hususlar olacaktır.. -Erhan BAYDAR-