2024 yılı Yeni yıl hayırlara vesile olsun –Erhan BAYDAR-

2024 yılı Yeni yıl hayırlara vesile olsun –Erhan BAYDAR-

Narinkale Gazetesi

Dünya’da ve ülkemizde acı ve tatlı hatıralarla geçen bir yılı geride bırakarak 2024 yılına girdik. 

2023 yılı, 6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerle anılacak acıların yaşandığı bir yıl oldu. 

Deprem Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre illeri etkiledi. Türkiye sınırları içinde 13 milyon kişi depremden doğrudan etkilendi. 

Unutulmaz yaralar açarak yürekleri yakan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 binden fazla canımız hayatını kaybetti,  110 bin kişiye yakın yurttaşımız yaralandı, tarifi ve unutulması zor deprem, “asrın depremi” olarak tarih sayfalarında yerini aldı. 

İçimizi yakan bu büyük olaydan sonra Dünya gündemine oturan ikinci büyük olay 7 Ekim 2023’ten itibaren İsrail’in Filistin'de hiç bir kurala uymadan çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce Filistin’liyi şehit etmesi, sivil ve asker demeden Gazze’de her yeri yakıp yıkması ve en önemli ve düşündürücü olanı bu zulme ve katliama Dünya’nın büyük bir bölümünün seyirci kalması oldu. 

2023 yılı aynı zamanda ülkemizde ekonomik sıkıntıların ön planda olduğu, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi, CHP Genel Başkanlık Seçimi gibi siyasi olaylar yanında terör, trafik ve daha sayısız birçok olayın yaşandığı bir yıl oldu.   

Yıllar geçerken, örnek alacağımız, bazen hüzünlenip, bazen sevinçle yâd edeceğimiz, aynı zamanda dersler çıkaracağımız bir çok olay tarih sayfalarındaki yerini almış oluyor. 

2023 yılı, kimi insanlar için güzel anıların yaşandığı, kimileri için ise acı günlerin yaşandığı bir yıl olarak hatırlanacaktır.. 

Bu nedenle yeni yıla, geçmişten dersler alarak, yeni bir başlangıçla girelim. 

2024 yılı barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik yılı olsun.. 

2024 yılı, dileklerin kabul olduğu, sevinçlerin çok, hüzünlerin, sıkıntıların, yoklukların ve acıların olmadığı hayırlı ve uğurlu bir yıl olsun.. 

Her yeni başlangıç, "Yeni bir dua ve geçmişi sorgulayıp ders alma zamanıdır.” Yeni yıla da, yeni bir dua ile geçmişten dersler çıkararak girmiş olalım… 

Yeni yılın, tüm insanlığa esenlik ve barış getirmesini Yüce Allah’tan niyaz edelim.. 

“Cenab-ı Hak, Yeni yılda ve bundan sonraki hayatımızda, hayırlı işler yapmayı, sağlıklı ve günahlardan uzak olarak, temiz bir hayat yaşamayı nasip eylesin…” 

Allah sağlık, birlik, beraberlik ve esenlikler versin.. Yeni yılın her günü güzelliklerle dolu olsun… 

Yeni yıl hayırlara vesile olsun..