2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN.. –Erhan BAYDAR-

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN.. –Erhan BAYDAR-

-Velilerin okulla olan ilgisinin, öğrencide olumlu yankı bulacağını unutmayalım.-

Üç aylık tatilin ardından 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladı.

Okul öncesi, ilkokul 1 ve 9'uncu sınıfa yeni başlayan öğrenciler için 4- 8 Eylül 2023 uyum haftası olarak başladı, bu hafta itibariyle de  20 milyonu aşkın öğrenci ders başı yapmış oldu.

Bir süredir okulların açılışına hazırlık olmak üzere velilerin alışveriş telaşı ile çocukların heyecanı, piyasalarda renkli görüntülere sahne oldu.

Ağrı’da, yeni Eğitim öğretim yılı için Milli Eğitimin her kademesinde, İl ve ilçe Müdürlükleri, okul yöneticileri, öğretmen ve çalışanları günlerdir yoğun bir hazırlık içinde oldular, toplantılar düzenleyip eksikliklerin giderilmesine çalıştılar. 

Yoğun tempo ile çalışarak yeni eğitim yılına hazırlık yapan tüm camiaya kolaylıklar diliyoruz…

2023-2024 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ortaokul, lise ve meslek liseleri olmak üzere toplam 20 milyonu aşkın öğrenci ders başı yaparken, yeni atanan öğretmenlerle birlikte 1 milyonu aşkın öğretmen görev yapacak.

Her yıl olduğu gibi, bu yılda açılış sürecinde sorunlar daha yakın planda gündem olacak, her zamankinden daha fazla konuşulacak, daha gür sesle sorunların çözümü sözü verilecektir.

Bu güzel sözlerin, yaşanan bu heyecanın ve enerjinin hiç tükenmeden devam etmesi, Eğitim ve öğretim süresi içinde okulların, özellikle öğretmenlerin sıkıntılarının unutulmaması dileğimizdir.

Ayrıca, okullarla ilgili olarak genel sorunlar tartışılırken, bazı küçük problemlerin mahalli yöneticilerin sürekli ilgi ve sıkı takibi ve ortak yardımlaşma kültürü içinde en aza indirilebileceğini unutmamak gerekir.

Bu gün, öğrencilerin cıvıl cıvıl olduğu, velilerin sevinç gözyaşları döktüğü, öğretmenlerin aynı heyecanı paylaştığı bir gün..

Bu heyecanı ve ilgiyi öğrencilerimizin eğitim ve öğretimi süresince hiç eksik etmeyelim.

Öğretmen, veli ve öğrenci kaynaşmasını hep sıcak tutalım.

Hem veli ve hem de öğretmenler olarak öğrencilerden ilgiyi, eğitim ve öğretim yılı süresince hiç kesmeyelim.

Bilhassa velilerin okulla olan ilgisinin, öğrencide olumlu yankı bulacağını unutmayalım.

Yeni eğitim öğretim yılı, tüm Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim camiasına hayırlı olsun. -Erhan BAYDAR-